Een verrukkelijke ricottataart met fruit.
Bereidingstijd: 20 minuten minOventijd: 50 minuten minTotale tijd: 1 uur 10 minuten min
Recept voor: 8 personen
BENODIGDHEDEN
1x
2x
3x
250 g blauwe bessen en frambozen, vers of bevroren
150 gram suiker
3 eieren
250 gram ricotta
175 gram bloem
100 g zachte boter (Kerrygold)
2 tl bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
eventueel poedersuiker voor het serveren
BEREIDINGSMETHODE
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet een bakvorm lichtjes in met boter of bakspray.
Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom. Mix dit gedurende 5-10 minuten met een elektrische mixer.
Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Voeg daarna de ricotta toe. Meng dit kort door het beslag.
Voeg ook de bloem en het bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar.
Giet/hak het beslag in de bakvorm (ongeveer 22 cm).
Verdeel de blauwe bessen en frambozen over de bovenkant van de ricottataart.
Bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven tot deze gaar is. Prik met een prikker in de taart om te controleren of deze van binnen gaar is.
Laat de taart afkoelen en serveer eventueel met een beetje poedersuiker.”