HEERLIJKE RICOTTATAART MET BLAUWE BESSEN

Een verrukkelijke ricottataart met fruit.

Bereidingstijd: 20 minuten minOventijd: 50 minuten minTotale tijd: 1 uur 10 minuten min

Recept voor: 8 personen

BENODIGDHEDEN

1x

2x

3x

250 g blauwe bessen en frambozen, vers of bevroren

150 gram suiker

3 eieren

250 gram ricotta

175 gram bloem

100 g zachte boter (Kerrygold)

2 tl bakpoeder

1 zakje vanillesuiker

eventueel poedersuiker voor het serveren

BEREIDINGSMETHODE

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vet een bakvorm lichtjes in met boter of bakspray.

Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom. Mix dit gedurende 5-10 minuten met een elektrische mixer.

Voeg vervolgens de eieren één voor één toe. Voeg pas het volgende ei toe als het vorige volledig is opgenomen.

Voeg daarna de ricotta toe. Meng dit kort door het beslag.

Voeg ook de bloem en het bakpoeder toe en meng alles goed door elkaar.

Giet/hak het beslag in de bakvorm (ongeveer 22 cm).

Verdeel de blauwe bessen en frambozen over de bovenkant van de ricottataart.

Bak de taart ongeveer 50 minuten in de oven tot deze gaar is. Prik met een prikker in de taart om te controleren of deze van binnen gaar is.

Laat de taart afkoelen en serveer eventueel met een beetje poedersuiker.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *